Laddar program

« Alla program

  • Detta program har redan ägt rum.

VÅRPROGRAM 2021

1 januari 2021 - 31 juli 2021

Vi hoppas att ni alla klarat er genom corona-pandemin utan allvarliga men. Nu gäller det att förbli stående också sista sträckan, innan vaccinet förhoppningsvis gör livet mera normalt igen.  

Pandemin och den nuvarande allvarliga smittspridningen får tyvärr negativa konsekvenser också för i Tjörnedala Trädgårdsförening. Programkommittén och styrelsen har tagit fram ett innehållsrikt och attraktivt program för våren. Men i nuvarande läge vågar vi inte köra igång i februari såsom tänkt. Jag hoppas kunna skicka ut ett tidsmässigt reviderat program i mars/april. Innehållet i vårens program är redan klart och presenteras nedan– vi får se hur vi kan lägga ut det hela tidsmässigt

Hur kan jag ge mina rosor en god start inför en ny växtsäsong? Hur kan jag ge mina rosor en god start inför en ny växtsäsong? Vi får höra om beskärning av rosor, små och stora, klättrande och krypande, nya och gamla. När ska jag börja gödsla, hur ofta och hur mycket? Vad ska det vara för gödsel, egen blandning eller speciellt rosgödsel? Ja frågorna är många och det blir tid för gemensamt prat om rosor. Kvällens föredragshållare Lars Gunnar Lindberg är verksam inom Svenska Rossällskapet och ordförande i lokalgruppen SydRosen.

Hur ska jag uppfylla mina drömmar om en prunkande trädgård? Det är dags att kavla upp ärmarna och sätta spaden i jorden. Vi passar på att få tips och råd om olika typer av jord och gödsel. Vad man bör tänka på vid sådd av olika växtslag. Vår medlem, hortonom Carina Larsson, går igenom grunderna innan vi tar del av allas erfarenheter.

Att odla är lust och glädje: Karin Berglund skriver i sin bok Med fingrarna i jorden att ”en trädgård är något mer än buskarna och träden, mer än alla blommorna och mycket, mycket mer än allt arbete och slitet”. Vi får i kväll lyssna till Karin Berglund, välkänd trädgårdsskribent och uppskattad för sina kunniga och personliga reportage om trädgård.

Inspiration av natur och växter i fjärran länder:  Stellan Johansson kommer att visa bilder och låta oss inspireras av natur och växter i deras rätta miljö.  Stellan Johansson är utbildad biolog med inriktning på botanik. Han har under tio år cyklat i femtio länder bland annat Kaukasus och Centralasien

Tjörnedala Trädgårdsförenings trädgårdsresor sommaren 2021 går till Vargaslätten – trädgård, arkitektur och design i Simlångsdalen, Halland och till Norrvikens trädgårdar – som de senaste åren renoverats efter det att PEABS grundare Erik Paulsson tagit över ägande.

Medlemsavgift för 2021 är 200 kronor och avgiften insättes på bankgiro 5973–2164. Efter inbetald avgift utsändes medlemskort som bland annat berättigar till 10 % rabatt på inköp av växter på Kiviks Trädgård.

Medlemsavgift inbetald före april ger förtur till platser på trädgårdsresorna.

Välkomna till våra program och möten. Besök gärna vår hemsida www.tjornedalagarden.se

Till sist: Vid köp av blommor och växter på Kiviks Trädgård får du 10 procent rabatt vid uppvisande av medlemskort i Tjörnedala Trädgårdsförening.

Hälsningar och Gott Nytt År

Styrelsen / Anders

Detaljer

Börjar:
1 januari 2021
Slutar:
31 juli 2021

Kom gärna med synpunkter och önskemål till programgruppen.